Filipijnen verscherpen veiligheidsmaatregelen

Na verscherpte veiligheidsmaatregelen in het westen vanwege terroristische aanslagen, heeft de nu ook de Filipijnse hoofdstad Manilla de maatregelen verscherpt. Verschillende westerse landen waarschuwden het land voor mogelijke aanslagen. Canada, de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en Australië hebben hun burgers gewaarschuwd dat openbare plaatsen waar veel toeristen komen, mogelijk doelwit voor aanslagen kunnen zijn. Denk aan winkelcentra en luchthavens.

De westerse landen besloten hiertoe nadat eind oktober bompakketten ontdekt waren die afkomstig waren uit de Jeministische hoofdstad Sanaa. De pakjes werden onderschept in Dubai en het Engelse East Midlands. Volgens Amerika zijn de bompakketten van al-Qaida.

Volgens een woordvoerder van het presidentschap van de Filipijnen worden reizigers wereldwijd gewaarschuwd. Niet alleen de Filipijnen doet dat. Voor de politie en het leger staat de alarmfase op rood. Dit betekent bijvoorbeeld voor soldaten dat zij hun kazernes niet mogen verlaten zodat zij steeds beschikbaar zijn in het geval zich iets voordoet.

In Europa zijn in Griekenland en Duitsland verschillende bompakketten gevonden.

Lees ook:Gewonden bij bomaanslag katholieke kerstdienst Filipijnen
Lees ook:Moslim-extremist blaast zichzelf op door vroegtijdige ontploffing
Lees ook:Filipijnen alleen gelaten in Libië
Lees ook:Deense ontwerpt rampenbestendig dorp Filipijnen
Lees ook:Filipijnse oud-bisschop geeft Kerstman harde sneer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.