Opnieuw vulkaanuitbarsting Sumatra

In zeer korte tijd is de Sinabung-vulkaan voor de derde keer in amper een week tijd uitgebarsten. Het was zelfs de zwaarste erupsie tot nu toe.

De Indonesische krant, The Jakarta Post schrijft dat de meeste mensen na eerdere vulkaanuitbarstingen afgelopen weekend al waren teruggekeerd naar huis en rustig lagen te slapen. De uitbarsting duurde dertien minuten waarbij de vulkaanas en de rook een hoogte van drie kilometer bereikte.

Afgelopen zondag barstte de Sinabung-vulkaan voor het eerst sinds 400 jaar tijd uit. Op maandag volgde een twee mindere, tweede uitbarsting. De komende dagen gaan experts extra meetapparatuur plaatsen.

Indonesie heeft de hoogste dichtheid van vulkanen ter wereld. Het land ligt in de zogeheten Ring van Vuur, een groot aardbevingsgebied in de Grote Oceaan. Van alle vulkanen die het land telt zijn er 128 actief en zijn er 65 gevaarlijk.

Sinabung-vulkaan op Sumatra barst voor de derde keer in een week tijd uit (Foto: www.thejakartapost.com)

Sinabung-vulkaan op Sumatra barst voor de derde keer in een week tijd uit (Foto: www.thejakartapost.com)

Lees ook:Update vulkaanuitbarsting: nog meer evacuaties
Lees ook:Vulkaanuitbarsting Sumatra: duizenden mensen geëvacueerd
Lees ook:Aantal doden door Merapi-uitbarstingen opgelopen tot 304
Lees ook:Vulkaan Merapi weer actief: duizenden mensen geevacueerd
Lees ook:Merapi blijft as spuwen

2 reacties op “Opnieuw vulkaanuitbarsting Sumatra

  1. Jules Vismale

    Soms lijkt het wel of de natuur wraak wil nemen op de inwoners van Indonesië gezien het feit dat de natuur daarginder enorm veel schade is berokkend door egoïsme, hebzucht en onverschilligheid. De mensen daar krijgen steeds meer aardbevingen, tsunami’s, vulkaanuitbarstingen e.d. op hun dak alsof ze geloven dat hun goden hen willen straffen voor hun zondes. Misschien zouden de Indonesiërs er goed aan doen om de natuur weer eerbiediger te gaan bejegenen.

      /  
  2. naomi

    wat een kutsite

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.