Nieuwe sms-dienst geeft boeren advies over rijstgroei

Goed nieuws voor Filipijnse rijstboeren!  Boeren in dit Zuidoost-Aziatische land kunnen binnenkort via een sms advies krijgen over hoe ze het beste hun rijst kunnen laten groeien. Nadat de boeren naar een speciaal nummer hebben gebeld en informatie hebben verstrekt, ontvangen ze een sms met daarin specifieke tips voor hun akkers.

Hebben Filipijnse boeren dit nodig, ze verbouwen toch al jaren rijst zonder hulp van een sms-dienst? Volgens het Filipijnse ministerie van Landbouw en het Internationale Rijstinstituut wel. Zij hebben door middel van onderzoek ontdekt dat de oogst aanzienlijk kan verbeteren als er per akker op maat advies wordt gegeven. Zo verschild de hoeveelheid kunstmest die nodig is per akker.

De kennis en technologie was al langer beschikbaar, maar omdat de boeren geen mobiele telefoon hadden konden ze er geen gebruik van maken. Nu (bijna) alle boeren een mobiel hebben, moet dat veranderen. Rijst is een van de belangrijkste gewassen die er in de Filipijnen verbouwd wordt, net als in de meeste Aziatische landen. Vroeger exporteerde het land voornamelijk rijst, maar tegenwoordig importeert het alleen rijst. De overheid vindt het daarom van groot belang dat de rijstproductie in eigen land weer toeneemt.

Rijstveld

Lees ook:Tropisch hardhout Maleisie voldoet niet
Lees ook:Indonesische rechter verbiedt Buddha Bars
Lees ook:Peper onbetaalbaar geworden in Indonesië
Lees ook:Generaals uit dienst voor verkiezingen
Lees ook:Obama: laat alle politieke gevangenen in Myanmar vrij

2 reacties op “Nieuwe sms-dienst geeft boeren advies over rijstgroei

  1. Ben Blog

    Beste Manon, van harte gefeliciteerd met je eerste berichten. Heel veel succes en plezier met het bloggen. We maken er wat moois van!

      /  
  2. Manon Huisman

    Bedankt Ben! Dat is zeker de bedoeling! Tot snel. Manon

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.