Van Noord-Thailand naar Laos over het water

De leukste manier om van Noord-Thailand naar Laos te reizen is per boot. Te boeken bij een van de vele reisbureautjes in Chiang Mai of Chiang Rai.

 

In het noorden van Thailand, in het grensplaatsje Chiang Khong, stap je op de boot en het duurt niet lang voordat je de grens over gaat en in Laos bent. Vanaf het grensplaatsje Huay Xai reis je over de rivier de Mekong verder naar Luang Prabang, een van de mooiste plaatsen van Laos. Dit is een reis van maar liefst twee dagen, maar gelukkig valt er onderweg genoeg te zien.

 

Het dagelijkse leven van veel Laotianen speelt zich af rondom de Mekong, die het hele land doorkruist. Kinderen zwemmen in de rivier en worden dolenthousiast als er een bootje met toeristen voorbij komt varen, buffels mogen er badderen om even af te koelen en het water van de rivier wordt door de vrouwen gebruikt in het huishouden en voor het koken.

 

Aan het einde van de eerste dag maak je een korte stop in het plaatsje Pak Beng waar weinig anders te doen is dan eten en slapen. Maar dat is ook precies waar je behoefte aan zult hebben na een lange dag op het water!Zorg er wel voor dat je genoeg geld op zak hebt, want er is geen pinautomaat te bekennen in Pak Beng.

 

Op dag twee moet je weer vroeg uit de veren voor het vervolg van de reis naar Luang Prabang. Na een aantal uren varen zie je de stad al liggen en herken je onmiddellijk de karakteristieke Frans koloniale bouwstijl van het idyllische plaatsje.

 

Zodra je er aanmeert, ben je verkocht. Luang Prabang is een wondere mix van Franse koloniale gebouwen en oosterse tempels, omringd door een landschap met prachtige groene bergen en mooie watervallen. De vele monniken in hun feloranje pijen steken prachtig af tegen deze omgeving. Ook de avondmarkt van Luang Prabang is een bezoekje waard, zelfs wie zijn buik vol heeft van alle markten in Zuidoost-Azië, zal hier niet met lege handen vertrekken.

 

PS: het is ook mogelijk om dezelfde route met een snellere boot te nemen. De verhalen hierover zijn echter niet positief; je ziet veel minder van het mooie landschap en de boot schijnt absoluut niet veilig te zijn. Lekker onthaasten en genieten op de langzame versie dus!

Lees ook:Luang Prabang
Lees ook:Tuben in Vang Vieng
Lees ook:Bangkok ook onder water
Lees ook:Toeristen verdronken in Ha Long Baai Vietnam
Lees ook:Situatie Thailand niet verslechtert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.