COUNT DOWN – De vijf mooiste stranden van Bali

Wie naar Bali gaat met de gedachte aan idyllische verlaten witte stranden met wuivende palmbomen en een zacht ruisende zee, kan bedrogen uitkomen. Bali is een enorm populaire toeristenbestemming en aangezien de meeste toeristen in een hotel zo dicht mogelijk aan zee willen zitten, domineren de grote hotels vaak je uitzicht en zijn de stranden vol.

 

Met zijn ruige zee is Bali een waar surfers-paradijs, maar de iets minder actieve strandliefhebber moet iets beter zoeken naar zijn droomstrand. Maar geen nood, rol je handdoekje uit op één van de volgende stranden en geniet alsnog van het op-een-onbewoond-eiland-gevoel.

 

5. Geger Beach is een charmant en authentiek strand gelegen vlakbij de golfbaan van Nusa Dua, waar de grote hotelketens nog niet zijn neergestreken en waar het vaak heerlijk rustig is. De prachtige groen-blauwe zee is er relatief kalm, dus je kunt er goed zwemmen en het zachte zandstrand is ideaal voor een strandwandeling.

 

4. KuDeTa is strikt genomen een strandtent en geen strand, maar toch verdient het een vermelding. Bali’s bekendste strandtent staat namelijk garant voor een dagje luieren aan zee onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Reserveer één van de vierpersoons zonnebedden en laat je op je wenken bedienen!

 

3. Sanur Beach. Op Sanur Beach is het authentieke Bali nog volop aanwezig. De traditionele warungs hebben er weliswaar concurrentie bijgekregen in de vorm van een aantal luxe mega-resorts, maar Sanur Beach blijft een goede optie. De zee is er iets minder onstuimig dan op andere plaatsen en je kunt er dus goed zwemmen. En mocht je toe zijn aan wat actie, dan kun je er bovendien goed zeilen en kite-surfen.

 

2. Bias Tugal wordt vaak Pantai Kecil (klein strand) genoemd. Op een paar warung-verkopers en een enkele avontuurlijke toerist na, is dit strand vaak verlaten. Je moet dan ook enige moeite doen om het te bereiken; je komt er alleen door een rotsachtig pad van ongeveer 500 meter af te lopen. Maar dan heb je ook wat: een prachtige turquoiseblauwe zee en wuivende palmbomen op een prachtig wit strand. Pas wel op met de stroming hier als je gaat zwemmen, die kan namelijk sterk zijn,

 

1. Balangan Beach is een erg idyllisch lang wit zandstrand, geflankeerd door rotsige kliffen. Bestel een koud biertje en een portie versgegrilde garnalen en geniet van het azuurblauwe water en het heerlijke zachte zeebriesje.

 

Nog niet genoeg strand gezien op Bali? Neem dan de veerboot naar één van de drie nabijgelegen Gili Islands. Hier vind je prachtige witte zandstranden en er heerst nog een heerlijk relaxed eilandgevoel.

Lees ook:REVIEW – Casaviva, een prachtige villa op Bali
Lees ook:Bridget en Johnny uit elkaar na vakantie Bali
Lees ook:REVIEW – Restaurant Mozaic in Ubud, Bali
Lees ook:Vietnam in twee weken
Lees ook:Bridget Maasland mist verjaardag vriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.