Tuben in Vang Vieng

Dé reden waarom iedereen die in Zuidoost-Azie aan het reizen is naar Laos gaat, is waarschijnlijk omdat je in Vang Vieng kan tuben. Tuben is een hele aparte, unieke, doldwaze ervaring die je zeker mee moet maken. In een rubberen autoband zak je de Nam Song Rivier af. Tenminste, als je zover komt, omdat naast de rivier allemaal barretjes zijn waar je niets anders doet dan drinken, dansen en nog meer drinken.

Tuben is écht een backpackersding. In het centrum huur je een band (incl. borg), waarna je een taxi neemt naar de rivier. Op je autoband drijf je van de ene bar naar de andere bar, waarbij het gebruikelijk is dat je niet verder komt dan bar 3. Het tuben gaat door tot het donker wordt, daarna gaat iedereen weer terug naar het centrum waar het feest verder gaat. Naast tuben is er in Vang Vieng niet veel te beleven. De meeste mensen zijn op doorreis vanuit Luang Prabang (3,5 uur rijden) of Vientienne (4 uur rijden).

Enkele tips om veilig te tuben:

- Laat je slippers of schoenen thuis, je raakt ze geheid kwijt (ik spreek uit ervaring)

- Koop een waterdicht zakje voor een paar euro om je camera en geld in te doen (het is onmogelijk om je camera droog te houden)

- Gebruik GEEN DRUGS! Vang Vieng staat bekend om corrupte agenten. Als je toch betrapt en gearresteerd wordt, dan zit er niets anders op dan een boete te betalen. Dit varieert van 300 tot 500 euro, een duur geintje dus! Blijf ook uit de buurt van mensen die drugs gebruiken, want politieagenten arresteren iedereen die bij de groep hoort, ook al gebruik je niets!

- Net als in Thailand zijn magic mushrooms-shakes legaal.

- Je kan vanaf een torentje met een schommel heen en weer zwaaien, waarna je loslaat en in het water valt. Superleuk, maar pas op dat je in combinatie met drank  niet te overmoedig wordt en gekke dingen doet. Ik wil niet als een overbezorgde moeder overkomen, maar jaarlijks vallen er toch een paar doden.

Lees ook:Van Noord-Thailand naar Laos over het water
Lees ook:Aidscentrum Suu Kyi moet deuren sluiten
Lees ook:Gelukkig Nieuwjaar!
Lees ook:Update Thailand: overstromingen eisen 57 levens
Lees ook:Bill Clinton mogelijk in The Hangover II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.