Koh Phangan en de Full Moon Party's

Een van de populairste bestemmingen bij toeristen en backpackers is het Thaise party-eiland Koh Phangan. Waarom? Vanwege de Full Moon Party’s!!! Lekker op het strand feesten tot de zon opkomt en natuurlijk buckets, buckets en nog meer buckets! Dit feest vindt helemaal plaats in het zuiden van het eiland, in Haad Rin. Wil je weten wanneer de volgende Full Moon Party is, klik dan hier.

Geschiedenis:

Het schijnt dat een kleine 30 jaar geleden dit feest spontaan is ontstaan door een groep backpackers. Dat was veel kleinschaliger dan hoe we de Full Moon Party’s nu kennen. Niemand weet precies hoe het zit, maar dat de feesten zijn uitgegeroeid tot een begrip, dat mag duidelijk zijn.    

Black Moon and Half Moon Party’s:

Naast de traditionele Full Moon Party is er ook nog een Half Moon en een Black Moon Party in de jungle. Mocht je het niet redden om een Full Moon mee te pakken, wees dan niet getreurd, je kan je altijd nog een ander maan-feestje meepakken. Zelf wil ik graag nog een keer de Black Moon in de jungle meemaken, dat schijnt ook te gek te zijn!

Beroemde Full Moon Party's op Koh Phangan zijn over de hele wereld een begrip (afbeelding:www.thailandlandofsmiles.com)

Enkele tips om een Full Moon te overleven:

- Neem genoeg geld mee, maar laat pinpassen, creditcards en je ID-bewijs in je bungalow/hostel of hotel.

- Houd je slippers of schoenen aan (op het einde ligt er overal glas)

- Wees niet stom en gebruik GEEN DRUGS! (er wordt streng gecontroleerd en  (smeer)geld betalen om eronder uit te komen, kan niet meer. Bangkok-jail is geen pretje!)

- Pas om met buckets! (Drink niet uit vreemde buckets, je weet niet wat erin zit. De orginele bucket is een emmertje met een klein flesje Thaise whisky, redbull en cola. In de eerste twee zit amfetamine (speed), dus als je na verloop van tijd energie voor tien hebt, dan is dat niet zo vreemd)

- Mushroom-shakes zijn legaal, maar net als met alcohol geldt: doe het met mate! Als de Full Moon afgelopen is, gaan veel mensen naar Magic Mushroom Bar (een bar op een berg aan het eind van het strand) om verder te feesten. Dat is zeker een aanrader!  

- Let goed op je spullen: zet geen tassen in het zand, stop je geld het liefste in je zak of op een andere veilige plek.

- Ladies: neem een pie-mate of iets dergelijks mee. Afhankelijk van wanneer je gaat zijn de wachtrijen voor het toilet zijn soms ellenlang. Een andere optie is in de oceaan plassen, maar nadat daar duizend man in hebben staan urineren is dat te ranzig voor woorden.

- Tot slot: héél veel plezier!!!!

 Meer informatie over andere activiteiten kan je vinden bij Koh Phangang

Lees ook:Neerlands dj-trots Ferry Corsten draait in Kuala Lumpur
Lees ook:Mel Gibson als Thaise tatoeeerder in The Hangover 2
Lees ook:Steun strijd tegen kindermisbruik met kappersbezoek
Lees ook:Wanneer komt Yudhoyono?
Lees ook:Maleisië start proef met genetisch gemanipuleerde mug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.