COUNT DOWN – De vijf beste shopping malls van Singapore


Marina Bay Sands. Beeld: Elske Swets

Singapore’s nationale obsessie is winkelen. Of de vele enorme shopping malls daarvan oorzaak of gevolg zijn, is niet duidelijk. Wel staat buiten kijf dat je het beste naar Singapore kunt komen met een lege koffer.

 

Maar waar te beginnen met je shopping spree in de Lion City? Om je wegwijs te maken en je te helpen bij je keuze, deze top vijf van Singapore’s beste winkelcentra.

 

5. VivoCity is Singapore’s grootste winkelcentrum, gelegen in het zuidelijkste puntje van de stad. Je vindt in er veel betaalbare kledingmerken zoals Zara, Forever 21 en Esprit. Deze mall is erg populair bij Singaporezen, wat als keerzijde heeft dat het er vooral in de weekenden erg druk kan zijn. Heb je het gehad met de duizenden, langzaam lopende Singaporezen, neem dan de sky train naar het eilandje Sentosa, die vanaf de derde verdieping van VivoCity vertrekt.
http://www.vivocity.com.sg 

 

4. The Shopping Gallery Hilton Singapore. Je moet een goed gevulde portemonee hebben om hier te kunnen slagen, maar dat is voor de meeste gasten van het Hilton geen bezwaar. In de Hilton Shopping Gallery vind je bijzondere kleding van merken als Commes des Garcons, Dries van Noten, Balenciaga en Issey Miyake.
http://hiltonshoppinggallery.com 

 

3. ION. Op de kruising van Orchard Road en Scotts Road, vind je een aantal kolossale shopping malls, waaronder het hippe ION. Hier vind je ongeveer elk denkbare kledingmerk, van betaalbaar tot luxe en prijzig. Helemaal onderin vind je een goede food court en veel restaurantjes.
http://www.ionorchard.com 

 

2. Ngee An City. Hier vind je de enorme boekenwinkel Kinokuniya, het nog grotere Japanse warenhuis Takashimaya en vele internationale kleding- en sieradenwinkels, zoals Zara, Massimo Dutti, Tods, Celine, Cartier en Tiffany’s.
http://www.ngeeanncity.com.sg 

 

1. The Shoppes at Marina Bay Sands. Trek voor deze nieuwkomer, gelegen in het nu al iconische Marina Bay Sands Hotel, stevige stappers aan, want er je kunt er heel wat kilometers afleggen. Je vindt hier veel luxe modemerken, waaronder een Louis Vuitton flagshop store in een glazen kubus die drijft op het water van de Marina Bay. Louis Vuitton fan of niet, deze winkel is zeker een bezoekje waard.  Ook voor wie niet van winkelen houdt is er genoeg te doen bij Marina Bay Sands; een bezoekje aan het ArtScience Museum is de moeite waard, net als het enorme casino en de geweldige rooftopbar KuDeTa.
http://www.marinabaysands.com/Shoppes 

Lees ook:Musical Annie in premiere in Marina Bay Sands Theater, Singapore
Lees ook:COUNT DOWN – De vijf beste rooftopbars van Bangkok
Lees ook:De beste budget airlines van Zuidoost-Azië
Lees ook:Vierde Hilton Hotel geopend in Thailand
Lees ook:Vanaf oktober in Singapore: Mulberry mega store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.