Reizen: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. Een moderne stad met veel wolkenkrabbers, maar met een rijke koloniale geschiedenis. De naam van de stad betekent zoiets als ‘een modderige samenloop van rivieren.’  De beste tijd om hier naar toe te reizen is tussen juli en augustus. In ongeveer 13,5 uur vlieg je van Schiphol naar deze metropool. Betalen doe je met de Malaysian Ringgit.

Het bekendste gebouw van deze stad is de 425-meter hoge Petronas Twin Towers. Lange tijd waren deze twee torens de hoogste gebouwen ter wereld. Op dit moment is dat de Burj in Dubai. De ’Menara KL’ is een belangrijke toeristische attractie. Naast de vele hoge torens zijn er Kuala Lumpur ook veel koloniale gebouwen te vinden. Tussen 1913 en 1957 stond Kuala Lumpur net als de rest van Maleisië onder Brits bestuur. 

Het Kuala Lumpur International Museum mag je zeker niet missen. Wat niet te missen is, is het Onafhankelijkheidsplein de Dataran Merdeka in het midden van de stad. Ook zijn er veel winkelcentrums, sommigen zelfs met ijsbaan of achtbaan.

Heb je genoeg van de stad, dan kan je vanaf Kuala Lumpur makkelijk verder reizen. Wie zich wil laten voorlichten kan terecht op het Malaysia Tourist Info Complex. Daar kunnen ze je informeren over alle trips, bezienswaardigheden, bus- en vliegtickets.   

Cityview van Kuala Lumpur (Foto: Daniel Berthold)

Lees ook:Busongeluk Maleisie eist 28 levens
Lees ook:De mooiste plek voor een high tea in Kuala Lumpur
Lees ook:Vietnam in twee weken
Lees ook:H&M opent dit najaar in Kuala Lumpur
Lees ook:Neerlands dj-trots Ferry Corsten draait in Kuala Lumpur

5 reacties op “Reizen: Kuala Lumpur

 1. La Sirene

  Ik heb het voorrecht mogen hebben om er een keer naar af te reizen. Wat een belevenis was dat! Echt een aanrader voor iedereen!

    /  
 2. Manon Huisman

  Echt? Wow! Hoe lang was je daar? En met welk doel. Vakantie?

    /  
 3. Tante Truus

  Nog een paar weken en dan ga ik naar Maleisië op vakantie. Mooi om te lezen hier, ik verheug mij erop dit alles in het echt te zien…

    /  
 4. Manon

  Hele fijne vakantie, Truus! Hoop dat je een fantastische tijd hebt!

    /  
 5. Paul Vrosen

  Ik heb nog geen vakantieplannen, maar deze komt zeker nog wel. Als ik deze blog zie, krijg ik de kriebels in mijn buik. Wat lijkt mij heerlijk om hier naar toe te gaan.
  Ik heb stiekem in de tussentijd naar vakanties gezocht op internet en http://www.bbireizen.net en http://www.foxreizen.org hebben ook prachtige vakanties voor betaalbare prijzen.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.