Pollen @ Gardens by the Bay, Singapore

De restaurantopening van het jaar in Singapore is Pollen, het nieuwe restaurant in Singapore’s pas geopende Botanische Tuinen ‘Gardens by the Bay’.

Pas een paar dagen open en nu al veel besproken, niet in de laatste plaats vanwege de Britse celebrity chef en Gordon Ramsay protegé Jason Atherton die er de scepter zwaait. Hij zal echter niet zelf in de keuken te vinden zijn, daarvoor wees hij Colin Clague aan die eerder werkzaam was bij het bekende Londense restaurant Zuma.

 

Pollen is de buitenlandse vestiging van Atherton’s befaamde Londense restaurant Pollen Street Social, dat in 2012 – slechts een half jaar na opening – een Michelin-ster in de wacht sleepte. Net als Pollen Street Social, heeft ook Pollen in Singapore zijn eigen kruidentuin en worden er innovatieve gerechten geserveerd. Anders dan zijn Londense broertje, is Pollen echter een samenwerking van Atherton met de hotelier-restaurateur Lok Lik Peng. Net als zijn andere restaurants in Singapore en Shanghai, de tapasbar Esquina en social-dining concept Table No 1.

Gasten kunnen in Pollen genieten van voornamelijk Mediterraan geïnspireerde, modern Europese gerechten. En dat alles voor een best schappelijke prijs, want Atherton heeft aangegeven dat hij een restaurant wil zijn waar mensen maandelijks kunnen eten en niet slechts een keer per jaar. Let wel op: Pollen beloofd erg populair te worden, reserveer je tafeltje dus ruim op tijd!

Meer over Pollen lees je op de prachtig vormgegeven website van het restaurant: http://pollen.com.sg

Nog een paar foto’s om je lekker te maken…

Marinated lamb cutlets

Scallop carpaccio

Beetroot sorbet and hibiscus-compressed apple

Crispy and burnt lemon meringue

Lees ook:Friends in Phnom Penh, Cambodja
Lees ook:COUNT DOWN – De vijf beste rooftopbars van Bangkok
Lees ook:REVIEW – Flutes at the Fort, Singapore
Lees ook:Sterrenburgers bij &MADE by Bruno Ménard
Lees ook:REVIEW – ViaVia in Jogjakarta, Java

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.