Britse schrijver Shadrake vrij uit gevangenis Singapore

Alan Shadrake is ontslagen uit de gevangenis in Singapore. De Britse schrijver heeft na zijn vrijlating laten weten op weg te zijn naar het vliegveld. Eind mei kreeg Shadrake in hoger beroep zes weken gevangenisstraf en een boete van omgerekend 11.400 euro, omdat hij een kritische boek heeft geschreven over de doodstraf in Singapore. Aangezien Shadrake de boete niet kon betalen, moest hij twee weken extra in de cel doorbrengen. Wegens goed gedrag kwam de 76-jarige Brit vervroegd vrij.

Voor zijn boek sprak Shadrake met Darshan Singh, een voormalige gevangenisbeul. Hij zou van 1956 tot aan zijn pensioen in 2006 zo’n 1000 duizend mannen en vrouwen in de Changigevangenis hebben geëxecuteerd. Dit interview en gesprekken met activisten voor mensenrechten en advocaten vormden de basis van zijn aanklacht, het minachten van het juridische systeem in Singapore.

Lees ook:Journalist die doodstraf Singapore bekritiseerde zes weken de cel in
Lees ook:Vrouw eerste premier van Singapore overleden
Lees ook:Aung San Suu Kyi vrij
Lees ook:Aaung San Suu Kyi wil twitteren
Lees ook:Philipsreclame zorgt voor opschudding in Singapore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.