Alle 1667 betogers in Maleisie vrijgelaten

Alle 1667 mensen die gisteravond tijdens een betoging tegen de regering in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur waren opgepakt, zijn door de politie vrijgelaten.  Een persoon is tijdens de betogingen om het leven gekomen. De politie zegt dat hij door een hartaanval om het leven is gekomen. Volgens de oppositiepartij zijn ademhalingsproblemen de oorzaak.

Tienduizenden Maleisiërs waren gisteren de straat opgegaan. Ze eisen politieke en economische hervormingen. Onder de gearresteerden bevonden zich onder andere oppositieleiders en minderjarigen. De regering had de demonstratie verboden, omdat dit tot chaos op straat zou leiden. Grote delen van de stad waren door de politie afgezet.  Toen zij de betogers in de gaten kreeg, greep ze in met traangas en waterkanonnen.

Het is niet de eerste keer dat er betogingen in Indonesië zijn. De laatste grote demonstratie was in 2007, deze trok maar liefst 50 duizend mensen. De oppositiebeweging werkte de afgelopen weken aan een nieuwe grootschalige betoging. Tijdens de voorbereidingen werden al 230 mensen gearresteerd.

Lees ook:Roodhemden in Bangkok de straat op
Lees ook:‘Roodhemden’ in Thailand demonstreren
Lees ook:Anti-drugsoperatie Thailand: 21 duizend mensen opgepakt
Lees ook:Premier Hun Sen biedt excuses voor drama Waterfestival aan
Lees ook:Cambodja herdenkt doden Waterfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.