Nuon Chea loopt weg bij Rode Khmer-proces

Broeder nummer 2, Nuon Chea, is dinsdag weggelopen bij de strafzaak tegen hem en drie collega-leiders. De 84-jarige voormalige Rode Khmer-leider wil alleen terugkomen als zijn eigen zaak wordt behandeld. Chea, met zonnebril en muts op, zei: ” Ik loop hier weg, terug naar mijn cel.”  Hij werd in Phnom Penh afgevoerd door drie bewakers. Dit tot grote ontzetting van de slachtoffers.

Chea en drie anderen staan terecht wegens volkerenmoord, misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden ten tijde van het Rode Khmer-bewind. Tussen 1975 en 1979 stierven 2 miljoen inwoners onder het bewind door uithongering en executie.

Lees ook:Vier Rode Khmer-leiders door Tribunaal aangeklaagd
Lees ook:Rode Khmerleden toch voor Cambodjatribunaal
Lees ook:VN-leider: Cambodja moet nog meer Rode Khmer vervolgen
Lees ook:Maleisier mogelijk 3 jaar de cel in voor Facebook-pagina
Lees ook:Slachtoffers Rode Khmer willen geld

Eén reactie op “Nuon Chea loopt weg bij Rode Khmer-proces

  1. Jorein Versteege

    Ik ben blij dat ze die ”rode fascisten” nu eens berechten. Maar als het aan het westen ligt dan was Pol Pot nog steeds aan de macht. Hoe woedend waren Amerika en Groot Brittannië, toen de Vietnamezen in 1979 een einde maakte aan het maoïstisch-fascistische bol werk van Pol Pot.

    Een voorbeeld van ”communistische barbarij” noemde Amerika het. Pol Pot was de rechtmatige leider van Cambodja beweerde het kapitalistische westen. Inderdaad, zo dachten onze almachtige ”democratische” leiders.

    Tot 1993 wapperde dan ook de vlag van Pol Pot’s ”Democratische Kampuchea” bij de VN en de niet de vlag van de Volksrepubliek Kampuchea. Het westen heeft Pol Pot gesteund en daarom horen die ook aangeklaagd te worden. Ronald Reagan en Margaret thatcher hebben de Rode Khmer na 1979 nog jaren politiek gesteund, tegen de pro-Vietnamese regering die Cambodja tussen 1979 en 1993 bestuurde.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.