Drie grote explosies Birma

Naypyitaw, de hoofdstad van Birma, en twee andere steden zijn opgeschrikt door drie grote explosies. Er zijn geen doden gevallen, maar er zijn wel meerdere gewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters. Een jeep explodeerde in Mandalay (de tweede grote stad  na de voormalige hoofdstad Rangoon). De explosie vond plaats vlak bij een druk winkelcentrum.

De tweede explosie ontplofte tegenover een gesloten markt in de hoofdstad Naypitaw. Hiervan wordt ook gedacht dat het een bom was.  De derde explosie was in Pyin Oo Lwin. Hier bevinden zich vier militaire instituten, waaronder de academie voor elitetroepen van Birma. Volgens een regeringsfunctionaris zijn er geen doden gevallen.

Niemand heeft de aanvallen opgeëist. Birma heeft de afgelopen weken vaker te maken gehad met bomaanslagen. In mei zijn 18 mensen om het leven gekomen bij een bomexplosie in een trein. De regering zegt dat de verantwoordelijkheid ligt bij etnische, gewapende groepen. Zij verzetten zich al sinds 1948, toen het land onafhankelijk werd, tegen de opvolgende regeringen. De etnische groepen eisen meer autonomie.

Lees ook:Boekpresentatie ‘Etnic People Speak’ over verkiezingen Birma
Lees ook:Gewonden bij bomaanslag katholieke kerstdienst Filipijnen
Lees ook:Zeker 25 duizend Filipijnen dakloos door brand
Lees ook:Tienduizenden Myanmarezen naar Thailand gevlucht
Lees ook:Rebellengroepen in Myanmar vrezen aanval leger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.