Gevangenen uit verslavingskliniek Vietnam ontsnapt

In de kuststad Danang in Vietnam zijn meer dan 160 drugsverslaafden ontsnapt. Ze zaten in een detentie- en rehabilitatiecentrum waar ze de bewakers hebben overmeesterd. Er zijn nog 30 verslaafden voortvluchtig. Dat heeft de directeur van het centrum, Nguyen Hung Hiep, gisteren gezegd.

De drugsverslaafden wisten te ontsnappen door de bewakers te overmeesteren en over de hekken van het centrum te klimmen. Honderd van hen zijn inmiddels teruggekomen of door de politie opgepakt.  Volgens de krant Tien Phong hebben honderd agenten met speurhonden naar de gedetineerden gezocht. Ze waren naar een suikerrietveld gevlucht waar ze de agenten bekogelden met stenen. De politie vuurde hierop traangas af. 

In Vietnam worden verslaafden vaak door hun familie naar verslavingsklinieken gestuurd. Hier blijven ze vaak twee jaar. Sinds 2001 zijn er tientallen ontsnappingspogingen geweest. In 2005 is het 1200 gevangenen gelukt om uit deze kliniek  te ontsnappen.

Lees ook:Gevangenen ontsnapt in Papoea
Lees ook:Vietnam-politie vindt honderden kilo's tijgerbotten
Lees ook:Aidscentrum Suu Kyi moet deuren sluiten
Lees ook:Vietnam laat duizenden gevangenen vrij
Lees ook:Gijzeling Filipijnen: zeker 7 doden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.