Oorzaak bootongeluk Ha Long Baai achterhaald

Oorzaak bootongeluk Ha Long Baai achterhaald (Foto: Ravn)

Het niet goed afsluiten van de motor is de oorzaak dat elf toeristen en een Vietnamees in Ha Long Baai verdronken zijn. Hierdoor kon water de boot binnenstromen. Het bemanningslid had de afsluiter voor het koelwater open laten staan, terwijl die dicht had moeten zijn. Zo kon het water kon niet worden weggepompt, omdat de motor uitstond.

Hierdoor werden de elf toeristen en een Vietnamese gids in hun slaap verrast door het water. Ze konden niet meer op tijd uit hun slaaphutten komen. De bemanning en negen andere toeristen overleefden het ongeluk wel. De 22-jarige kapitein en een bemanningslid van 27 jaar zijn opgepakt door de politie.

In de 25 jaar dat Vietnam toegankelijk is voor toeristen is er nog nooit zo’n ernstig  bootongeluk geweest. Volgens een Vietnamese krant is de eigenaar al eens eerder betrokken geweest bij een incident. In 2009 zonk een schip van zijn rederij tijdens een zware storm. Hierbij kwamen drie toeristen en twee Vietnamezen om het leven. Vier maanden geleden heeft het bedrijf zijn naam veranderd.

Ha Long Baai is erg bekend en erg geliefd bij toeristen vanwege zijn prachtige rotsformaties. Er kunnen dagtripjes worden gemaakt, maar de meeste toeristen blijven een paar dagen in het gebied en slapen aan boord van toeristische boten.

Lees ook:Toeristen verdronken in Ha Long Baai Vietnam
Lees ook:Duizenden Filipijnen dakloos na brand
Lees ook:Overstroming Vietnam blijft levens eisen
Lees ook:Situatie Thailand niet verslechtert
Lees ook:Twaalf doden bij busongeluk Maleisië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.