Thaise bewoners terug naar grensgebied Preah Viheartempel

De Thaise dorpelingen die het grensgebied van Cambodja ontvlucht zijn vanwege gevechten om de Preah Vihaer-tempel, zijn teruggekeerd naar hun huis. Ruim 21 duizend bewoners sloegen op de vlucht. De afgelopen drie dagen is er niet meer gevochten. Zowel Thailand als Cambodja eisen de oude Hindoetempel op.

Het is nog onduidelijk waarom de gevechten weer opgelaaid zijn. Door de onlusten zijn drie Thai en acht Cambodjanen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. Van beiden landen gaan de ministers van Buitenlandse Zaken naar de Verenigde Naties in New York om uitleg te geven voor de Veiligheidsraad.

Lees ook:Machinist Java-treinongeluk gearresteerd
Lees ook:Twaalf doden bij busongeluk Maleisië
Lees ook:Duizend mensen gevlucht om conflict Preah Vihear-tempel
Lees ook:Boeddhisten gedood bij aanslag Zuid-Thailand
Lees ook:Treinongeval Java eist 36 levens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.