Eerste priesterwijding Laos in 30 jaar tijd

Een historische gebeurtenis in Laos. Pierre Buntha Silaphet is daar als gewijd priester. Als je je afvraagt waarom dat bijzonder is. Nou, de laatste priesterwijding was een kleine 30 jaar geleden. Afgelopen weekend vond zijn inwijding tot priester plaats.

Bij de ceremenonie waren ongeveer duizend gelovigen en andere geïnteresseerden aanwezig. Silaphet zou eigenlijk 12 december vorig jaar ingewijd worden, maar dat werd vanwege veiligheidsredenen uitgesteld.

Een van weinige katholieke kerken in Laos (Foto: R. Jacques)

 

De kersverse priester is 34 jaar en komt uit het noorden van Laos. Hij behoort tot de Khomo (bevolkingsgroep). Volgens het Aziatisch persbureua Ucanews mocht een groep gelovigen uit zijn geboortedorp van de Laotiaanse overheid zijn wijding niet bijwonen.

Laos telt ongeveer 6 miljoen inwoners, waarvan er slechts 43 duizend katholiek zijn. Het land legt sterke beperkingen op aan religeuze minderheden. Het overgrote deel van de bevolking is boeddhistisch.

Lees ook:Twee Indonesische kerken in brand gestoken door moslims
Lees ook:Oud-guerillaleider Vang Pao uit Laos gestorven
Lees ook:Vietnam en Laos scoren laag op persvrijheidmonitor
Lees ook:Moslims doden sekte-aanhangers Java
Lees ook:Tyfoon Megi op Filipijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.