In Thailand opgepakte Belgische fotojournalist vrijgelaten

In Mea Sot (rode gedeelte) opgepakte fotojournalist vrijgelaten (Foto: Ahoerstemeier)

De Belgische fotojournalist Pascal Schatteman is vrijgelaten. Hij was opgepakt omdat hij stiekem vanuit Myanmar naar Thailand was gegaan. Naast de Belg is ook een Myanmarese fotograaf John Salin vrijgelaten. De twee waren naar de Thaise stad Mae Sot gegaan om bij de Birmese grens een fotoreportage te maken van de confrontatie tussen het Birmese leger en de Karen-rebellen.  

Van de Thaise politie mag Schatteman blijven tot zijn toeristenvisum, begin februari, verlopen is. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in België is de fotograaf ’effectief vrij, maar moet de situatie nog geregeld worden.’ Een officiële bevestiging dat Schatteman tot begin februari in Thailand mag blijven is nog niet gegeven. Volgens een woordvoerder ‘evolueert het dossier positief.’

Lees ook:Wapenstilstand tempel tussen Cambodja en Thailand
Lees ook:Nederlander vermoord op de Filipijnen
Lees ook:ASEAN: hef sancties Myanmar op
Lees ook:Nederlandse ambassadeur Thailand stapt op
Lees ook:Exportstop van groenten Thailand naar EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.