Celstraf voor martelende militairen Papoea

In Papoea Nieuw Guinea heeft de rechtbank drie Indonesische militairen veroordeeld die in oktober vorig jaar twee Papoea’s hebben mishandeld. De militairen hoeven niet voor de marteling de cel in, maar voor het negeren van orders, omdat ze het niet aan hun leidinggevenden hadden gemeld. Voor dat feit moeten ze acht tot tien maanden de cel in. De marteling kwam aan het licht,

door een YouTube-filmpje. In dat bewuste filmpje is te zien hoe een man met een brandende stok mishandeld wordt. Ook kreeg de man een plastic zak over zijn hoofd. De andere man werd met een mes op zijn keel ondervraagd. Een van de mannen zegt dat ze twee dagen lang mishandeld zijn.

Lees ook:Indonesië opgeschrikt door martelingen Papoea
Lees ook:Philipsreclame zorgt voor opschudding in Singapore
Lees ook:Martelende militairen Indonesie voor tribunaal
Lees ook:De Thaise Keuken: Fried Rice
Lees ook:Indonesie erkent mishandeling Papoea’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.