ASEAN: hef sancties Myanmar op

De internationale sancties tegen het voormalige Birma, Myanmar, moeten opgeheven worden. Dat zegt de ASEAN. Afgelopen zondag waren de ministers van buitenlandse zaken van het samenwerkingsverband bij elkaar op het Indonesische eiland Lombok.

De ASEAN zegt dat de internationale gemeenschap positief moet zijn over de recente ontwikkelingen in Myanmar. In november werden er verkiezingen gehouden. Daarnaast werden oppositieleidster Aung San Suu Kyi vrijgelaten.

De ministers zien het opheffen van de sancties als een extra middel om ervoor te zorgen dat het bewind zich houdt aan de verkiezingsuitslag. Ook zou de opheffing ervoor kunnen zorgen dat Suu Kyi weer in de politiek kan gaan.

Lees ook:VN-leider Ban Ki-Moon roept Myanmar op Suu Kyi voor verkiezingen vrij te laten
Lees ook:Beroep Suu Kyi door Hoge Raad verworpen
Lees ook:Myanmar laat duizenden politieke gevangenen vrij
Lees ook:Suu Kyi praat met VN-stafchef
Lees ook:Comité Nobelprijs nodigt Suu Kyi uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.