Laos opent dinsdag aandelenbeurs

Laos opent dinsdag een aandelenbeurs (Foto: CIA)

Laos opent een aandelenbeurs. Het comministische land wil hiermee zijn grootste ondernemingen van meer kapitaal voorzien. Op die manier wordt de economie van een van de armste landen in de wereld gestimuleerd. De aandelenbeurs wordt gevestigd in de hoofdstad Vientiane.

De eerste tijd zal de beurs alleen de aandelen van de twee grootste staatsbedrijven verhandelen: Electricite du Laos Generation Company en Banque Pour Le Commerce Exterieur Lao.

De centrale bank heeft met een investering van 10, 2 miljoen dollar 51 procent. De effectenbeurs van Zuid-Korea heeft 9,7 miljoen dollar geïnvesteerd en heeft daarmee een belang van 49 procent. Ook Thailand heeft Laos financiële steun aangeboden.

Volgens een analist moet de opening van de beurs ervoor zorgen dat er naast banken ook een andere bron van inkomsten is. ´Een brede kapitaalmarkt zal de economische ontwikkeling steunen.´

Nieuwe investeerders hebben zich al ingeschreven al op aandelen in de staatsbedrijven. De beurs verwacht dat tegen het einde van het jaar nog drie tot vijf bedrijven hun gang naar de beurs gaan maken.

Dinsdag opent de beurs officieel.

Lees ook:Betere work-life balance? Word expat in Thailand!
Lees ook:Maak kans op een vliegticket naar Kuala Lumpur!
Lees ook:Papoea Nieuw Guinea doneert geld overstromingen Australië
Lees ook:Filipijnse Shell beschuldigd van belastingontduiking
Lees ook:Overstroming Vietnam blijft levens eisen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.