Kinderen uit Singapore krijgen een Ipad van school

In Singapore krijgen kinderen allemaal een Ipad (Foto: Glenn Fleishman)

Menig Nederlands kind zal jaloers zijn dat kinderen uit Singapore een Ipad van hun school krijgen. Op vier scholen zijn de tablets van Apple uitgedeeld, om de schoolgangers te verlossen van hun zware rugtassen. Ik vraag me wel af hoe zwaar die rugtassen dan zijn, maar op de Nanyang Girls High School hebben 140 leerlingen en tien leraren een Ipad gekregen. Kosten 78 duizend euro of 135 duizend Singapore dollars.  

Door de hele school is draadloos internet geïnstalleerd en de lesboeken zijn gratis te downloaden. De school hoopt zo het aantal rugklachten te verminderen. Ook hoopt de school dat deze manier van lesgeven revolutionair is, omdat de kinderen zelfstandiger met de lesstof aan de slag gaan in plaats dat ze het tempo van de docent volgen.

Lees ook:Maleisie opent speciale zwangerschapsschool
Lees ook:Nieuw in Singapore: iPad-verhuur voor toeristen
Lees ook:Leger Singapore krijgt 8000 iPads
Lees ook:Senioren in Malesie krijgen seksles
Lees ook:Volgend jaar mobiel en internet op vlucht Singapore Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.