Film over Suu Kyi gaat ‘The Lady’ heten

De  film over Aung San Suu Kyi’s leven gaat ‘The Lady’ heten. De Franse Luc Benson regiseert de film. De naam van de film is een verwijzing naar hoe Myanmarezen Suu Kyi noemen. Haar echte naam mag niet in het openbaar gebruikt worden, dus noemt iedereen haar ’the lady.’  De film gaat over Suu Kyi’s leven als huisvrouw in Oxford. Ze voedt de kinderen, maar komt op een gegeven in verzet tegen de Myanmarese generaals. De climax van het verhaal is de scène waarin ze moet kiezen. Haar land en haar familie of voor haar zieke man Micheal?

De rol van Suu Kyi wordt gespeeld door Hollywood-actrice Michelle Yeoh. Zij mocht de oppositieleidster ontmoeten net nadat haar huisarrest in november was opgeheven. Yeoh was erg onder de indruk van Suu Kyi: ‘Ze is een imponerende figuur. Ze is trots op haar cultuur en de beste manier om dat te tonen is met waardigheid en elegantie. Ze heeft een aura om zich heen.’
De opnames in Oxford zijn net afgerond.    

Michelle Yeoh die Suu Kyi gaat spelen in ’The Lady’ is bekend van onder andere ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon.’

Lees ook:Michelle Yeoh kruipt in de huid van Aung San Suu Kyi
Lees ook:Filmtip: Same, same, but different
Lees ook:Aung San Suu Kyi vrij
Lees ook:Boeddha-tatoeages verboden in Thailand
Lees ook:Beroep Suu Kyi door Hoge Raad verworpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.