Zeldzame Aziatische schildpad geboren in Artis

In dierentuin Artis is voor het eerst een driestreepdoosschildpadje geboren. Dit schildpadje wordt wereldwijd bedreigd. Er zijn nog maar enkele honderden beestjes in leven. Vooral in Laos, Vietnam en China waar de schildpad oorspronkelijk vandaan komt staat ie regelmatig op het menu.

De schildpad heeft zijn naam te danken aan drie parallel aan elkaar lopende strepen op zijn schild. Als het beestje zijn kop terugtrekt gaat er een klepje dicht waardoor de schildpad op een doosje lijkt.

De pasgeboren schildpad in Artis is een kleine 5 centimeter lang. Volwassen driestreepdoosschildpadden worden zo’n 25 centimeter lang. Als je het beestje wil zien, dan kan dat in het Reptielenhuis in Artis.

Lees ook:Vampierenkikker ontdekt in Vietnamese jungle
Lees ook:Welpje in bagage ontdekt
Lees ook:Nieuwe mensaap ontdekt in Zuid-Aziatische jungle
Lees ook:Vier doden bij steekpartij Filipijnse school
Lees ook:Machinist Java-treinongeluk gearresteerd

2 reacties op “Zeldzame Aziatische schildpad geboren in Artis

  1. H.D.B. Go

    Aziaten moeten toch eens leren om niet alles te eten. In dit geval een schildpad dat met uitsterven bedreigd wordt. Een ander dier wat met uitsterven bedreigd wordt is de tijger. Aziaten hebben rare ideeën over potentie verhogende krachten uit de delen van een tijger. Een tijgervel als decoratie stuk is al net zo verwerpelijk.

      /  
  2. Manon Huisman

    Dat ben ik helemaal met je eens. In het geval van de tijger proberen ze er wat er aan te doen. Hopelijk is het niet te laat.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.