TUI Nederland stopt met olifantexcursies in Thailand

Een populaire, maar zeer dieronvriendelijke excursie in Thailand is door de jungle trekken op de rug van een olifant. TUI Nederland maakt daar een einde aan. Als een van de eerste reisorganisaties stopt het met het aanbieden van deze olifantonvriendelijke excursies. De organisatie hoopt dat andere reisaanbieders zullen volgen.

TUI Nederland stopt met olifantonvriendelijke excursies in Thailand (Foto: Flickr)

 Daarnaast is TUI samen met dierenwelzijnorganisatie WSPA een campagne gestart tegen olifantenleed. Een onderdeel daarvan is een nieuwe site waar toeristen een checklist kunnen vinden met diervriendelijke olifantenparken. In deze parken worden geen ritjes gemaakt, maar kunnen toeristen olifanten in hun natuurlijke omgeving zien. Toeristen krijgen ook voorlichting over olifanten.  

In Thailand leven tussen de 2500 en 3000 olifanten in gevangenschap die worden ingezet voor dit soort excursies. Olifanten kunnen wel veel gewicht trekken, tot wel duizend kilo, maar zware dingen op hun rug dragen is niet goed voor ze. Bij deze excursies zitten vaak meerdere mensen in stoeltjes op de rug. Het gewicht en het zadel veroorzaken wonden en overbelasting. Volgens de WSPA liggen de dieren tussen de ritten door aan kettingen en kunnen ze geen kant op.

De dieronvriendelijke excursies zijn sinds 1 november niet meer te boeken. TUI geeft reizigers voor vertrek een excursieboekje over olifanten en olifantvriendelijke parken.

Lees ook:Vijf Sumatraanse olifanten in Indonesie gedood
Lees ook:REVIEW – Siripanna Villa Resort & Spa in Chiang Mai, Thailand
Lees ook:Olifantentocht wordt toeriste fataal
Lees ook:Aantal doden door noodweer Thailand loopt op
Lees ook:Slagtandensmokkelaar gearresteerd in Bangkok

2 reacties op “TUI Nederland stopt met olifantexcursies in Thailand

 1. jan en agnes verheek

  Geachte lezer,

  Geweldig wat jullie samen met WSPA doen.
  Wij zijn vrijwiligers bij elephants world in Kanchanaburi. We vangen straat-, gehandicapte-en oude olifanten op. Bij ons kun je niet in een bakje zitten enElephants world je laten rond rijden. Bij ons moet je werken voor de olifanten en niet anders om.
  ‘s-Morgens planten planten voor de olifanten, olifanten voeren en ‘s middags de olifanten wassen in de revier.

  U bent vanharte welkom om eens een kijkje te nemen.

  http://www.elephantsworld.org

  Jan en Agnes verheek, Kanchanaburi, elephantsworld

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.