Vietnam en Laos scoren laag op persvrijheidmonitor

Vietnam en Laos staan samen met Noord-Korea in de top 15 van landen waar de persvrijheid het minst is. Alledrie de landen zijn communistisch. De lijst waarin de persvrijheid van 178 landen is gemeten wordt gepubliceerd door Verslaggevers Zonder Grenzen.

Cuba komt dit jaar voor het eerst niet voor in de top 10 landen waar het met de persvrijheid het slechtst is gesteld. Het bloedbad op de Filipijnen vorig jaar in november waarbij 30 journalisten werden vermoord zorgde ervoor dat dit land flink daalde. De Filipijnen zakte van 34 naar 156. 

In Eritrea is de situatie het slechtst gesteld. Dit land komt al vier jaar op rij op nummer 178. Nederland behoort tot de zes landen waar de persvrijheid het grootst is. Verslaggevers Zonder Grenzen publiceren sinds 2002 hun persvrijheidmonitor.

Lees ook:Proces tegen massamoordenaar begonnen
Lees ook:Zien: 5-delige serie ‘Wildcard Myanmar’
Lees ook:Deense ontwerpt rampenbestendig dorp Filipijnen
Lees ook:Filipijnse radiomaker doodgeschoten
Lees ook:Grote overlevingskans tijger in Zuidoost-Azie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.