Update gijzelingsactie: China boos op Fillipijnen

De Filipijnse regering heeft flink wat kritiek gekregen van China op de afhandeling van de gijzelingsactie waarbij eerder deze week acht toeristen uit Hong Kong werden gedood. China heeft zelfs een negatief reisadvies afgegeven. Ook eist ze een grondig onderzoek. De Filipijnse regering probeert de banden tussen beide landen te herstellen.

Maandag gijzelde een ontslagen politieofficier een bus met daarin ongeveer 25 Chinese toeristen. De man zou zijn ontslagen omdat hij verdacht werd van roof en drugshandel.  Hij eiste dat hij weer in dienst genomen zou worden. Tijdens de gijzelingsactie, die uren duurde, liet hij enkele gegijzelden vrij. De politie wist de gijzelingsactie te beindigen door de bus te omsingelen, de banden lek te schieten en uiteindelijk de bus te bestormen.

Lees ook:Gijzeling Filipijnen: zeker 7 doden
Lees ook:Militaire juntaleider Myanmar naar China
Lees ook:Filipijnse VVV-campagne gestaakt na opeenstapeling blunders
Lees ook:China belooft Myanmar hulp
Lees ook:Opnieuw Vietnamees vrachtschip gezonken in Chinese Zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.