Gijzeling Filipijnen: zeker 7 doden

Bij het beeïndigen van een gijzeling in de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn zeker zeven toeristen uit China om het leven gekomen. De gijzelingsactie duurde uren werd beeïndigd nadat de politie de bus had bestormd en de gijzelnemer had gedood. De gijzelnemer was een ontslagen politie-officier die verdacht wordt van roof en drugshandel.Tijdens de gijzelingsactie eiste hij dat weer in dienst zou worden genomen.

De gijzelingsactie duurde uren en werd pas beeïndigd nadat agenten de bus hadden omsingeld, de banden lekschoten en de bus bestormden. Er zaten voornamelijk buitenlandse toeristen in de bus, waarvan de meesten afkomstig uit Hong Kong. Er zaten aanvankelijk 25 mensen in de bus, maar de gijzelnemer had tien van hen, waaronder drie kinderen, al laten gaan.

De politie zei dat de voormalige politie-officier in eerste instantie open stond voor onderhandelingen, maar laten zou hij hebben gezegd dat hij klaar was om te doden, omdat hij zei te weten dat de politie hem zou doden.

Lees ook:Update gijzelingsactie: China boos op Fillipijnen
Lees ook:Sanctie Filipijnse politiefunctionarissen: geen golf onder werktijd
Lees ook:Functionarissen busgijzeling niet vervolgd
Lees ook:Politie houdt verdachten Filipijnse bomaanslag aan
Lees ook:Schipbreuk Myanmar: 19 doden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.