Categorie: "Eten & Drinken"

De Aziatische Keuken: Mango Sticky Rice

Mmmhhhh, mango sticky rice! Een van mijn favoriete desserts. In Thailand zijn ze niet zo van de desserts, maar een van de weinige nagerechten die de Thaise keuken heeft is dit smakelijke toetje. Nadeel is wel dat dit nagerecht heel tijdrovend is om te maken. Mocht je toch zin hebben om dit overheerlijke nagerecht eens te serveren, dan helpt deze video je stap voor stap tot een verbluffend eindresultaat.

De Thaise Keuken: Fried Rice

Samen met Phad Tai en de Thaise curry’s hoort Fried Rice echt tot de specialiteiten van de Thaise keuken. De ingrediënten staan niet vast, waardoor iedereen een lekkere fried rice naar keuze kan maken. In onderstaand filmpje hoe je in amper vijf minuten dit heerlijke gerecht kan maken. In het begin van het filmpje wordt de website genoemd waar je een recept kan vinden. Eet smakelijk!

De Thaise keuken: Papaya Salade

Een echte specialiteit uit de Thaise keuken. Een papaya salade heb je in een handomdraai gemaakt. Dit heb je nodig:

  • Thaise specialiteit: papaya salade (foto: wiki-commons)

    Thaise specialiteit: papaya salade (foto: wiki-commons)

    1 papapaya (liefst niet rijp)

  • 1 komkommer
  • 5 cherry tomaatjes
  • 1 chilipeper
  • 1 wortel
  • 3 kouseband bonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • vissaus
  • suiker
  • eventueel pinda’s

Klik hier voor de bereidingswijze

Thaise soep: Tom Yam Kung

Lekkere pittige, kruidige soep uit Thailand.

Tom Yam Kung, Thaise vissoep (Foto: Wikki-Commons)

Tom Yam Kung, Thaise vissoep (Foto: Wikki-Commons)

Recept voor 4 personen:

  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 stengel sereh, citroengras
  • 4 deciliter kokosmelk
  • 2 eetlepels nam pla, Thaise vissaus
  • 150 gram gepelde rivierkreeft
  • 10 centimeter laoswortel
  • 1 citroen
  • 4 deciliter visbouillon
  • 1 deciliter slagroom
  • zout

Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia (afbeelding: www.keurslager.nl)

Vietnamese loempia (afbeelding: www.keurslager.nl)

De loempia….wie kent hem niet. Deze overheerlijke delicatesse komt oorspronkelijk uit China, maar komt in veel verschillende keukens voor zoals de Indonesische, Thaise en natuurlijk de Vietnamese keuken. Ieder land geeft zijn eigen twist aan de loempia.