RECEPT – Singapore Sling Cocktail

De Singapore Sling werd begin 20e eeuw ‘uitgevonden’ door een barman in Singapore’s beroemde Raffles Hotel. Sindsdien verdient het hotel waarschijnlijk meer aan de verkoop van deze cocktail, die elke toerist in dit chique hotel wil proberen, dan aan de hotelkamers.

Hoe verser de ingrediënten, hoe beter deze cocktail smaakt. Probeer bijvoorbeeld eens vers geperst ananassap te gebruiken.

Proost!

Ingrediënten (voor 2 cocktails)

60 ml (ongeveer 8 theelepels) gin
30 ml (ongeveer 4 theelepels) kersenlikeur
15 ml (ongeveer 2 theelepels) Benedictinelikeur
15 ml (ongeveer 2 theelepels) Cointreau
250 ml (een kop) ananassap
1 theelepel verse lime juice
1 scheutje grenadine
1 scheutje Angosturabitters
ijsklontjes
Soda water
1 ananasschijfje ter garnering

 

Bereiding

  1. Doe alle ingredienten met uitzondering van het sodawater in een shaker.
  2. Shaken maar!
  3. Giet het mengsel in een glas en voeg een paar flinke ijsklonten en een scheut sodawater toe.
  4. Garneer met een ananasschijfje

Lees ook:RECEPT – Indonesische spekkoek
Lees ook:RECEPT – De lekkerste nasi goreng
Lees ook:Bangkok’s populairste noedelsoepen
Lees ook:De Thaise Keuken: Tom Ka Kai Soep
Lees ook:RECEPT: Thaise mangosalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.